Deze speler kan vanavond debuteren voor Frankrijk zonder er ooit gewoond te hebben

Deze speler kan vanavond debuteren voor Frankrijk zonder er ooit gewoond te hebben

6 september om 12:15
Laatste update: 6 september om 12:19

Michael Olise kan vrijdagavond zijn debuut maken voor het Franse nationale elftal. De aanvaller is voor de eerste keer opgeroepen door Didier Deschamps, maar heeft nooit in Frankrijk gewoond. VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over de speler.

Olise heeft zijn eerste oproep gekregen voor het Franse nationale team. Dit is opmerkelijk, want Olise is geboren in Londen en heeft nooit in Frankrijk gewoond. Daarnaast spreekt de aanvaller de taal (nog) niet vloeiend. Toch koos hij ervoor om voor Les Bleus te spelen, ondanks dat hij ook Engeland, Nigeria en Algerije had kunnen vertegenwoordigen.

Waarom koos Olise voor Frankrijk?

De aanvaller is geboren in 2002 en heeft altijd een speciale band gehad met Frankrijk. "Ik heb altijd een connectie gehad met het Franse nationale team, daarom speel ik voor Frankrijk", verklaarde Olise tijdens een persconferentie. Deze keuze werd niet beïnvloed door zijn Franse moeder, maar was volgens hem zijn eigen diepgewortelde wens om Les Bleus te vertegenwoordigen.

Olise schitterde eerder deze zomer tijdens de Olympische Spelen in Parijs, waar hij met vijf assists en twee doelpunten indruk maakte. Zijn prestaties waren cruciaal voor de zilveren medaille die Frankrijk behaalde. Dat succes heeft uiteindelijk geleid tot zijn oproep voor het Franse nationale elftal door Didier Deschamps. Olise kan zijn debuut maken in de Nations League-wedstrijden tegen Italië of België.