Zo reageert de supportersvereniging van Ajax op de politiestaking tegen FC Utrecht

Zo reageert de supportersvereniging van Ajax op de politiestaking tegen FC Utrecht

6 september om 12:30
Laatste update: 6 september om 12:37

De Supportersvereniging Ajax heeft met verbazing gereageerd op het nieuws dat de wedstrijd tegen FC Utrecht op zondag 15 september mogelijk zonder politie-inzet gespeeld moet worden. Gezien de rivaliteit tussen beide clubs kan het spelen van de wedstrijd zonder politie niet worden gegarandeerd.

Door nieuwe stakingen van de politiebonden, die strijden voor een beter vroegpensioen, is de doorgang van het duel tussen Ajax en FC Utrecht onzeker. Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van de Supportersvereniging Ajax, reageerde tegenover het ANP: "Wij werden vanochtend ook overvallen door het nieuws. Vooropgesteld: we hebben begrip voor het doel, maar niet voor het middel en de actie. Wat ons betreft gaat de wedstrijd gewoon door, maar dat is aan de gemeente. Ik heb vernomen dat er koortsachtig overleg is. Wij willen gewoon met 55.000 man genieten van een leuke wedstrijd, maar kennelijk kan dat niet in dit land. En dat stuit ons tegen de borst."

Ajax speelde dit seizoen pas twee Eredivisie-wedstrijden. "Het doorgaan van de wedstrijd tegen FC Utrecht is van groot belang voor een normaal verloop van de competitie", benadrukt Nagtzaam. "Anders is het straks half september en dan hebben we pas twee wedstrijden gespeeld."