Bergwijn gaat in op teleurstellende periode: dit vertelt de aanvaller over zijn tijd bij Ajax

Bergwijn gaat in op teleurstellende periode: dit vertelt de aanvaller over zijn ti
6 september om 09:53

Steven Bergwijn kijkt met dubbele gevoelens terug op zijn tijd bij Ajax. De aanvaller vertrok afgelopen week naar Al-Ittihad en VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Bergwijn tekende bij Al-Ittihad na een lastige periode in Amsterdam. De aanvaller werd voor een flinke som geld binnengehaald, maar kon de verwachtingen nooit waarmaken. Nu de Amsterdammers nog 21 miljoen euro konden verdienen, waren er weinig supporters die hoopten op een langer verblijf van de voormalig aanvoerder.

Hoe kijkt Bergwijn terug op zijn tijd bij Ajax?

Bergwijn stelt dat het een lastige keus was om Ajax te verlaten. "Heel zwaar. Het is ook een dubbel gevoel. Vooral Brian Brobbey en Kenneth Taylor zal ik erg gaan missen. Maar andersom ook hoor, denk ik", begint de aanvaller tegenover De Telegraaf. "Het is duidelijk dat het niet is geworden wat ik ervan had verwacht. Vooral het vorige seizoen was lastig, omdat het alleen maar bergafwaarts ging. Na een aantal weken merkte ik dat een aantal beloftes niet werd nagekomen. Zo zou de selectie worden versterkt, maar alle kwaliteitsspelers gingen weg. Vorig seizoen was er zelfs helemaal niemand meer over van de succesploeg uit 2021."

Bij Ajax hadden veel supporters de pik op hem en in de media kreeg Bergwijn vaak de wind van voren. "Hoge bomen vangen veel wind. En mijn imago werkt soms ook niet mee, maar ik blijf gewoon altijd mezelf. Op een gegeven moment leek het wel een hype om alles wat verkeerd ging aan mij op te hangen. Ik kon niks meer goed doen en ook daarom is het beter dat ik ga. Dat Ajax 21 miljoen euro aan me overhoudt, maakt me blij."