Minder financiële beperkingen voor FC Twente: dit levert het de club op

Minder financiële beperkingen voor FC Twente: dit levert het de club op

6 september om 13:50

FC Twente ziet de financiële beperkingen afnemen en dat biedt nieuwe kansen voor de club, zo geeft algemeen directeur Dominique Scholten op de clubwebsite aan.

De afgelopen transferperiode zag Twente zes spelers vertrekken, waaronder aanvoerder Robin Pröpper, wat als een flinke klap werd ervaren door zowel supporters als technisch directeur Arnold Bruggink. Ook wist Bruggink vijf nieuwe spelers binnen te halen, waaronder Gustaf Lagerbielke, die wordt gehuurd van Celtic. Andere versterkingen zijn Sayf Ltaief, Bart van Rooij, Bas Kuipers en Sam Lammers.

Scholten is tevreden met de samenstelling van de nieuwe selectie. "Met de selectie die er nu staat gaan we het seizoen in. Daar zijn we blij mee", zegt de algemeen directeur van FC Twente. "De ambitie blijft om structureel mee te strijden voor een plek in de top van de subtop en directe plaatsing voor Europees voetbal. “Tegelijkertijd moeten we zorgen dat we een stabielere club worden."

Hoewel de financiële situatie is verbeterd, blijft voorzichtigheid volgens Scholten geboden. "We weten waar we vandaan komen en we weten waar we structureel naartoe willen. Met de afnemende beperkingen uit het verleden zijn er kansen voor de toekomst. Door de goede prestaties van de laatste jaren zijn de verwachtingen veranderd."

"Het spelersbudget van Twente is nog steeds kleiner dan dat van clubs zoals AZ en FC Utrecht. "We willen een stabiele club neerzetten, die niet alleen dit seizoen presteert, maar ook over een langere periode", aldus Scholten. Twente blijft op zoek naar groei, maar zal geen risicovolle investeringen doen.