Deze EK-gangers komen niet in actie voor Oranje in de Nations League

Deze EK-gangers komen niet in actie voor Oranje in de Nations League
7 september om 16:10
Laatste update: 7 september om 15:05

Het Nederlands elftal komt zaterdagavond voor het eerst sinds het EK weer in actie. In de Nations League is Bosnië & Herzegovina de eerste tegenstander. Ronald Koeman besloot om enkele wijzigingen door te voeren ten opzichte van het EK. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke EK-ganger van Oranje niet in actie komen tijdens de aankomende Nations League-wedstrijden. 

Steven Bergwijn (Al-Ittihad)
Steven Bergwijn maakte op de slotdag van de transfermarkt de overstap van Ajax naar Al-Ittihad. Ronald Koeman had hem al niet opgeroepen vanwege een gebrek aan speeltijd en liet op de persconferentie weten vanwege de transfer geen gebruik meer te maken van de aanvaller.

Justin Bijlow (Feyenoord)
Bijlow leek deze zomer op weg naar Southampton, maar zag de transfer op het laatste moment afgeketst worden vanwege een verschil van inzicht over een oude blessure. De doelman is bij Feyenoord op het tweede plan beland en moet Timon Wellenreuther voor zich dulden, waardoor Koeman hem niet heeft opgeroepen.

Daley Blind (Girona FC)
Blind gaf na het EK aan te stoppen als international van Oranje. De speler kwam in totaal 108 keer in actie voor het Nederlands elftal. Na een goed gesprek met bondscoach Ronald Koeman heeft de verdediger besloten zich te focussen op zijn club Girona en zijn gezin.

Memphis Depay (transfervrij)
Memphis liep deze zomer uit zijn contract bij Atletico Madrid. De aanvaller heeft nog geen nieuwe club gevonden en is daarom niet opgeroepen. Memphis staat tweede op de topscorerslijst van Oranje en zal er alles aan doen om terug te keren bij het nationale elftal.

Micky van de Ven (Tottenham Hotspur)
Van de Ven heeft zich vanwege een blessure af moeten melden voor de komende Nations League-wedstrijden tegen Bosnië en Duitsland. De verdediger maakte tijdens de laatste wedstrijd geen deel uit van de wedstrijdselectie bij zijn club Tottenham Hotspur en moest ook een streep zetten door de komende interlands.

Stefan de Vrij (Internazionale)
Op het EK was De Vrij misschien wel de uitblinker bij Oranje. De verdediger komt terug van een blessure, waardoor Koeman het te snel vindt om hem weer bij de groep te nemen. Wanneer de 32-jarige verdediger weer fit is, lijkt hij op een uitnodiging van Koeman te kunnen rekenen.

Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)
Net als Bergwijn is Wijnaldum actief in Saudi-Arabië. Hoewel dat voor Koeman geen belemmering was om de middenvelder op te roepen voor het EK, lijkt Wijnaldum zijn laatste interland al gespeeld te hebben. Koeman wil Oranje verjongen en rekent daarbij niet meer op de ervaring van Wijnaldum.

Ian Maatsen (Aston Villa)
Maatsen moest zich tot zijn eigen verbazing deze interlandbreak melden bij Jong Oranje. De verdediger maakte deze zomer de overstap naar Aston Villa en moet het daar doen met invalbeurten.