Deze sterkhouders mist Bosnië en Herzegovina tegen Nederland in de Nations League

Deze sterkhouders mist Bosnië en Herzegovina tegen Nederland in de Nations League

7 september om 09:30

Het Nederlands elftal begint zaterdag aan de nieuwe campagne van de Nations League. In het Philips Stadion is Bosnië en Herzegovina de tegenstander van Ronald Koeman en consorten. Bosnië moet het tegen Oranje stellen zonder een aantal sterkhouders. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke sterkhouders de ploeg mist. 

Bosnië en Herzegovina mist tegen Oranje enkele belangrijke spelers, zo meldt het Bosnische Sport Sport. Bondscoach Sergej Barbarez heeft te maken met meerdere afmeldingen. Sead Kolašinac is de eerste speler die afviel vanwege een blessure. De verdediger met een verleden bij onder andere Arsenal en Marseille speelde tot dusver 58 interlands voor Bosnië en Herzegovina. Niet veel later besloot Anel Ahmedhodžić, eveneens geblesseerd, om terug te keren naar Engeland voor verder herstel. De verdediger van Sheffield United kwam tot dusver tot 24 interlands en is bij Bosnië normaliter onbetwist basisspeler. 

Ook Haris Hajradinović lijkt niet beschikbaar voor het duel met Oranje. omdat hij kampt met een virus en al drie dagen niet met het team heeft getraind. De 30-jarige middenvelder van Kasimpasa is niet altijd verzekerd van een basisplaats bij Bosnië, maar speelde tot dusver tien interlands. Bosnië verkeert in een moeilijke fase, met zes opeenvolgende nederlagen op rij.

De wedstrijd Nederland - Bosnië en Herzegovina begint vanavond om 20.45 uur en is live te zien op NPO 1.