Zo verliepen de eerdere ontmoetingen tussen de buurlanden Ierland en Engeland

7 september om 11:10

In de eerste speelronde van de Nations League staat er direct een duel tussen de rivalen Ierland en Engeland op het programma. De nationale teams hebben in totaal zeventien keer tegen elkaar gespeeld, met de eerste ontmoeting op 30 september 1946 in Dublin.  VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe deze eerdere ontmoetingen verliepen.

De eerste ontmoeting tussen beide landen vond plaats op 30 september 1946 in Dublin. Deze vriendschappelijke wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor Engeland. Sindsdien hebben de twee landen elkaar ontmoet in vriendschappelijke duels, WK- en EK-kwalificatiewedstrijden, en op grote toernooien zoals het WK en EK. Engeland speelde vier vriendschappelijke duels tegen Ierland, waarvan ze er twee wonnen en twee eindigden in een gelijkspel. In totaal heeft Engeland zes van de zeventien wedstrijden gewonnen, terwijl Ierland drie overwinningen behaalde. Acht wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Twee keer stonden beide landen tegenover elkaar tijdens een eindronde. Tijdens het EK 1988 won Ierland verrassend met 1-0 won van Engeland, waardoor de Ieren boven Engeland eindigden in de groep. Ook in de WK 1990-groepsfase troffen de teams elkaar, wat resulteerde in een 1-1 gelijkspel.

Hoe verliep de laatste ontmoeting tussen Ierland en Engeland?

De meest recente ontmoeting tussen Ierland en Engeland vond plaats op 12 november 2020 in Londen. Deze vriendschappelijke wedstrijd eindigde in een overtuigende 3-0 overwinning voor Engeland. Harry Maguire opende de score na 18 minuten, gevolgd door Jadon Sancho die de voorsprong vergrootte in de 31e minuut. Dominic Calvert-Lewin maakte het derde doelpunt via een penalty en besliste daarmee de eindstand. Het duel tegen de Ieren gaat de boeken in als het officieuze debuut van Jude Bellingham, die zijn eerste minuten voor The Three Lions mocht maken.