Angstgegner voor Die Mannschaft: wanneer won Hongarije voor het laatst van Duitsland

Angstgegner voor Die Mannschaft: wanneer won Hongarije voor het laatst van Duitsla
7 september om 16:35

Duitsland neemt het zaterdagavond op tegen Hongarije. Beide ploegen zijn aan Nederland gekoppeld in de Nations League en er staat een hoop op het spel. VoetbalNieuws vertelt je wanneer de Hongaarse underdog voor het laatst wist te winnen van Die Mannschaft.

Duitsland kijkt met gemengde gevoelens terug op het EK in eigen land. Zij verloren in de kwartfinale van de uiteindelijke winnaar Spanje, maar zullen daar alles behalve tevreden over zijn. Op het eindtoernooi speelde Die Mannschaft zeer uitstekend en werd onder meer Hongarije verslagen. Toch beginnen zij gewoon weer op nul tegen een tegenstander waar ze het al jaren lastig mee hebben.

Wanneer wist Hongarije voor het laatst te winnen van Duitsland?

Hongarije en Duitsland gaan al een ruime tijd terug. In 1912 won Hongarije met 3-1 en op het WK van 1954 leken zij de gedoodverfde favoriet. In de groep werd het maar liefst 8-3 voor die ploeg die met Ferenc Puskás de beste speler van de wereld had. In de finale was Wets-Duitsland plotseling met 3-2 te sterk en wonnen zij het WK.

In de moderne geschiedenis spelen beide landen vaker tegen elkaar. Tot 2001 troffen beide elkaar niet meer. De eerste competitieve wedstrijd tussen beide landen vond deze eeuw pas plaats in 2021. Op het EK werd er in München met 2-2 gelijk gespeeld. Een jaar later speelde beide tegen elkaar in de Nations League. Hongarije was ijzersterk en speelde in Budapest met 1-1 gelijk. In Leipzig wist Hongarije Die Mannschaft met 0-1 te verslaan. Een doelpunt van Adam Szalai in de zeventiende minuut zorgde voor een dolle vreugde en dat is wanneer Hongarije voor het laatst won van Duitsland.