'Deze speler heeft FC Barcelona op het oog als vervanger van Frenkie de Jong'

'Deze speler heeft FC Barcelona op het oog als vervanger van Frenkie de Jong'
8 september om 11:20
Laatste update: 8 september om 11:22

Frenkie de Jong laat FC Barcelona nog altijd in onzekerheid over zijn toekomst bij de club. Volgens Mundo Deportivo zijn de Catalanen zich inmiddels aan het oriënteren op een mogelijke vervanger. Ronald Araujo zit in hetzelfde schuitje als De Jong en ook voor hem zoekt Barcelona een vervanger. De Catalaanse club lijkt voor de vervangers uit te komen in Duitsland. 

FC Barcelona heeft Jonathan Tah en Joshua Kimmich op het oog als potentiële aanwinsten voor 2025, zo meldt Mundo Deportivo. Beide spelers lopen medio 2025 uit hun contract bij respectievelijk Bayer Leverkusen en Bayern München. Dit maakt hen interessante doelwitten voor Barça, zeker gezien de onzekere toekomst van twee huidige sleutelspelers. Ronald Araujo en Frenkie de Jong hebben nog maar een kortlopend contract en lijken niet op korte termijn bij te tekenen. 

Zowel Araujo als De Jong hebben nog altijd geen duidelijkheid gegeven over hun contractverlenging. Hun huidige contracten lopen af in juni 2026, maar Barça wil niet het risico lopen dat ze in 2025 moeten vertrekken zonder winst voor de club. Araujo, die al maanden onderhandelt over een nieuw contract, heeft nog geen akkoord bereikt met de club. De situatie rondom De Jong is vergelijkbaar; de middenvelder heeft sinds november 2023 een aanbieding van Barça, maar er is nog geen antwoord gekomen.