Engelse media zien degelijke overwinning: 'Carsley slaagt door sterke eerste helft'

8 september om 13:06

Engeland wist zaterdagavond met 0-2 te winnen op bezoek bij Ierland. Lee Carsley debuteerde als bondscoach van de Engelsen en VoetbalNieuws vertelt je hoe de landelijke media naar zijn optreden hebben gekeken.

The Guardian zag dat Carsley het nieuwe tijdperk met een overwinning inleidde. 'Engeland was berucht om zijn stijfheid onder Gareth Southgate op Euro 2024, hoewel ze de finale bereikten. Carsley had tegen Ierland meer behoefte aan een prestatie dan aan een resultaat. Dat kreeg hij zeker in de eerste helft. Een nieuw tijdperk heeft zijn fundament.'

'Lee Carsley slaagt met vlag en wimpel voor eerste Engelse test om het lawaai rond het volkslieddrama tot zwijgen te brengen', kopt The Sun nadat Carsley besloot om niet mee te zingen bij het volkslied van Engeland in verband met zijn Ierse verleden. The Mirror gaat hier in mee. 'Engeland begon zijn carrière na Gareth Southgate met een comfortabele 2-0 overwinning op de Republiek Ierland in Dublin. Declan Rice en Jack Grealish, die beiden Ierland eerder in hun carrière vertegenwoordigden, scoorden doelpunten in de eerste helft om zichzelf bloot te stellen aan nog koudere ontvangsten, maar ze gaven Lee Carsley ook de perfecte start van het leven als interim-manager van de Three Lions.'

Sky Sports zag dat de supporters in de eerste helft werden vermaakt. 'Engelse fans die hoopten op een aanvallender speelstijl dan onder Gareth Southgate, konden zich gesteund voelen door hun spel in de eerste helft. Uiteindelijk bleek de voorsprong van twee doelpunten voldoende voor Engeland om het post-Southgate-tijdperk te beginnen met een overwinning.'