Istanbul Başakşehir wil Owen Wijndal kopen

Turkse geruchtenmolen: 'Istanbul Başakşehir wil Ajax van miskoop verlossen'

9 september om 10:55

Istanbul Başakşehir wil zich mogelijk gaan versterken met Owen Wijndal. Al langer is bekend dat de verdediger mag vertrekken uit Amsterdam, maar nog altijd is er geen kopende partij gekomen. In Turkije is de transferdeadline op 13 september. 

'Başakşehir heeft gesprekken geopend met Ajax voor de transfer van Wijndal', schrijft de Italiaanse transferjournalist Nicolò Schira op X. Volgens Schira willen de Turken de overbodige linksachter huren met een optie tot koop. Ajax daarentegen wil Wijndal liever definitief kwijt, maar een huurdeal met een desbetreffende clausule kan genoeg zijn om overstag te gaan.

Samen met onder andere Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Naci Ünüvar en Silvano Vos werd Wijndal aan het begin van het transferwindow door Francesco Farioli naar de deur gewezen. De spelers moesten meetrainen met Jong Ajax, om zo de trainingen minder bezet te laten zijn. Drie van de vier eerder genoemde spelers zijn inmiddels niet meer in Amsterdam actief, maar ook voor Wijndal lijkt er nog altijd wat te spelen.

Het huwelijk tussen Wijndal en Ajax is geen succes. De linksachter werd voor miljoenen van AZ gehaald, maar kon niet overtuigen. Daarnaast raakte hij geblesseerd en werd hij vorig seizoen verhuurd aan Antwerp. Uiteindelijk kwam de linksachter tot op heden tot 32 wedstrijden voor de Amsterdammers. Daarin gaf hij zes assists. Wel is Wijndal door Ajax ingeschreven voor de Europa League.