Koeman bevestigt volgende basisklant tegen Duitsland: "Niet dramatisch over doen"

Koeman bevestigt volgende basisklant tegen Duitsland: "Niet dramatisch over doen"
9 september om 14:23

Ronald Koeman heeft bevestigd dat Matthijs de Ligt dinsdag opnieuw in de basis staat in de wedstrijd tegen Duitsland. De verdediger had zaterdag tegen Bosnië-Herzegovina een ongelukkige rol bij het tegendoelpunt van Edin Dzeko, en Koeman gaf aan dat hij dit kort met De Ligt heeft besproken. "We hebben het daar kort over gehad. Positioneel staat hij niet goed. Hij kwam niet goed uit met zijn stappen", aldus de bondscoach.

Ondanks de fout wil Koeman niet te zwaar tillen aan het moment. "Dat was een individueel slecht moment van een verdediger. Daar moet je van leren, maar ook niet te dramatisch over doen", zei Koeman. Hij benadrukte dat De Ligt ook goede momenten had, vooral aan de bal. "Aan de bal had hij juist ook heel goede momenten. Daar kwam nog een grote kans uit, dat hij een keer direct vooruit speelde."

Koeman liet verder weten dat hij tevreden is met de keuze van De Ligt om naar Manchester United te gaan en hoopt dat hij zich daar verder zal ontwikkelen. Nederland - Duitsland begint dinsdagavond om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. VoetbalNieuws doet uiteraard verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.