Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Duitsland in de Nations League

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman kiest voor Brobbey, defensie blijft intact

10 september om 17:42
Laatste update: 10 september om 17:42

Na de 5-2 overwinning op Bosnië-Herzegovina wacht Oranje dinsdagavond een grote krachtmeting tegen Duitsland in de Johan Cruijff Arena. Bondscoach Ronald Koeman heeft aangegeven niet te veel te sleutelen aan de basisopstelling. Matthijs de Ligt krijgt opnieuw een basisplaats, ondanks zijn fout bij het tegendoelpunt van Edin Dzeko. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling met je door!

Wat is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Duitsland?

De Ligt en Koeman bespraken kort zijn positionering bij dat moment, maar de bondscoach wil het incident niet overdrijven. "Het was een individueel foutje, maar aan de bal heeft hij ook sterke momenten gehad", aldus Koeman, die op de persconferentie bevestigde dat de Manchester United-mandekker gewoon begint.

Een van de opvallendste veranderingen in de aanval is de keuze voor Brian Brobbey, die de voorkeur krijgt boven Joshua Zirkzee. Koeman verwacht dat Nederland in de omschakeling veel ruimte zal krijgen tegen Duitsland en ziet in Brobbey de ideale spits om hiervan te profiteren. "Ik heb alle vertrouwen dat Brian zijn kwaliteit zal laten zien", zei de bondscoach.

Verder lijkt de formatie van Oranje gelijk te blijven ten opzichte van de wedstrijd tegen Bosnië, met Bart Verbruggen als eerste doelman en Nathan Aké naast Virgil van Dijk in de defensie. Op het middenveld hebben Jerdy Schouten, Ryan Gravenberch en Tijjani Reijnders indruk gemaakt en zij zullen vermoedelijk ook tegen Duitsland de lijnen uitzetten. Cody Gakpo begint weer op linksbuiten. Xavi Simons is de man op rechts.

De vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Schouten, Gravenberch, Reijnders; Simons, Brobbey, Gakpo.