Sutalo maakt indruk na moeilijk seizoen: dit zegt Farioli over de Ajax-verdediger

Sutalo maakt indruk na moeilijk seizoen: dit zegt Farioli over de Ajax-verdediger
11 september om 10:40
Laatste update: 11 september om 10:23

Francesco Farioli is zeer te spreken over de ontwikkeling van Josip Sutalo in zijn tweede seizoen bij Ajax. De Kroatische verdediger, die in 2023 werd overgenomen van Dinamo Zagreb, kreeg na zijn komst veel kritiek. De Kroaat kent tot dusver een beter seizoen en is één van de sterkhouders van de Italiaanse coach. 

Na het vertrek van Jurriën Timber naar Arsenal was Ajax op zoek naar een nieuwe defensieleider. Sutalo voldeed aanvankelijk niet aan de hoge verwachtingen, wat leidde tot geruchten over een mogelijk vertrek. Farioli bleef hem echter opstellen en gaf hem een nieuwe kans. "Vorig seizoen was hij onderwerp van veel discussies", erkent Farioli tegenover Ajax TV. "Misschien waren zijn prestaties minder dan verwacht."

Ondanks de tegenvallende start bleef Farioli vertrouwen houden in Sutalo. "We hadden een heel goed en simpel gesprek toen hij terugkwam. Soms moet je dingen ophelderen en overeenstemming bereiken in het proces." Dit seizoen toont de verdediger volgens de trainer veel verbetering. "Wat hij nu laat zien, is dankzij zijn kwaliteiten, spelintelligentie en spelinzicht."

Farioli benadrukt ook het belang van de samenwerking met zijn medespelers. "Bij de prestaties van Josip hebben de spelers die om hem heen staan veel invloed. En andersom geldt dat ook: er zijn spelers die profiteren van het spel van Sutalo." Het vertrouwen van de coach lijkt zijn vruchten af te werpen, nu de Kroaat steeds meer zijn waarde bewijst voor Ajax.