Memphis-mania in Brazilië: dit schrijven de kranten over de aankomst van Memphis

Memphis-mania in Brazilië: dit schrijven de kranten over de aankomst van Memphis
11 september om 11:15
Laatste update: 11 september om 11:18

Memphis Depay staat behoorlijk in de Braziliaanse belangstelling. Woensdag zette de aanvaller voor het eerst voet op Braziliaanse bodem als speler van Corinthians, waar een groot aantal supporters van de club hem opwacht voor een warm onthaal. VoetbalNieuws.nl zet enkele krantenberichten over Memphis voor je op een rij. 

 "Meest gevolgde vlucht ter wereld"
Volgens Lance! wordt de vlucht van Depay van Nederland naar Brazilië intensief gevolgd. 'Bijna 6.000 mensen volgen zijn vlucht via Flight Radar 24, meer dan welke andere vlucht ook', meldt het medium. Zijn aankomst in São Paulo, gepland op woensdag, zal gepaard gaan met een groots onthaal door de Corinthians-supporters. De club heeft een grote financiële inspanning geleverd voor de komst van Depay. 'Corinthians zal ongeveer R$ 70 miljoen uitgeven aan salaris, bonussen en tekenpremies gedurende zijn contract tot december 2026', aldus Lance!. Het grootste deel van dit bedrag wordt gefinancierd door de hoofdsponsor Esportes da Sorte.

"Een gok op Depay in turbulente tijden"

Folha de S.Paulo schetst een bredere context rond de komst van Depay en de problemen binnen de clubleiding van Corinthians. De krant benadrukt dat de president van de club, Augusto Melo, onder vuur ligt vanwege een schandaal rond een eerdere sponsorsamenwerking. 'Ondanks de financiële en juridische problemen gokt Melo op de impact van de grote naam van Depay', schrijft Folha. Het medium wijst erop dat de komst van de sterspeler in een cruciale fase komt, aangezien Corinthians vecht tegen degradatie en afhankelijk is van Depay's bijdrage om het seizoen te redden.

"Niet alleen aandacht op het veld"

O Globo focust op het leven van Depay, zowel binnen als buiten het veld. De krant benadrukt zijn verleden en zijn veelzijdigheid: ‘Memphis Depay trekt niet alleen de aandacht door zijn prestaties op het veld, maar ook door zijn muzikale carrière en het feit dat hij zijn achternaam niet gebruikt vanwege een familieconflict.'Daarnaast belicht O Globo Depay's passie voor wilde dieren en zijn avonturen in de muziekwereld. 'Met meer dan 800.000 volgers op zijn YouTube-kanaal en miljoenen views voor zijn liedjes, is Depay een speler die ook buiten het voetbal zijn stempel drukt.'

De Braziliaanse media zien de komst van Memphis Depay als een grote sprong voorwaarts voor Corinthians, zowel sportief als commercieel. Zijn debuut zal mogelijk snel volgen, en de verwachtingen bij fans en de pers zijn torenhoog.