'Hierdoor kan Barcelona mogelijk sneller terugkeren in het vernieuwde Camp Nou'

'Hierdoor kan Barcelona mogelijk sneller terugkeren in het vernieuwde Camp Nou'
11 september om 21:34

FC Barcelona kan mogelijk eerder dan gepland terugkeren naar het vernieuwde Camp Nou. Door een nieuw akkoord tussen de club, de gemeente en de buurtbewoners is het nu toegestaan om 24 uur per dag te werken aan de renovatie van het stadion, wat de voltooiing aanzienlijk kan versnellen. Dat meldt het Catalaanse medium Betevé.

Verbouwing Camp Nou gaat sneller

Het nieuwe akkoord houdt in dat er van maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag gewerkt mag worden aan de binnenkant van het stadion, zolang er geen geluidsoverlast of lichtvervuiling is. De gewone werktijden van 8.00 tot 20.00 uur blijven van kracht, maar voor werkzaamheden die geen hinder veroorzaken, mogen de uren worden uitgebreid. Buiten het stadion mag er op bepaalde plekken, waar geen woningen zijn, ook tot middernacht doorgewerkt worden.

Wanneer speelt Barcelona weer in Camp Nou?

De verwachting is dat Barcelona mogelijk nog dit kalenderjaar in het Camp Nou kan spelen, hoewel de capaciteit dan beperkt zal zijn tot 64.000 toeschouwers. Dat zou een vooruitgang zijn ten opzichte van het tijdelijke gebruik van het Olympisch Stadion, waar de club momenteel haar thuiswedstrijden speelt. Voorzitter Joan Laporta liet weten optimistisch te zijn. "We hopen dit jaar terug te keren naar ons stadion," zei hij enthousiast.