Dit zegt Memphis over zijn veel besproken overstap naar Brazilië

Memphis gepresenteerd bij Corinthians: dit zegt de aanvaller over zijn transfer

12 september om 19:20
Laatste update: 12 september om 19:31

Na zijn spectaculaire presentatie bij Corinthians heeft Memphis Depay zijn eerste persconferentie in São Paulo gegeven. De 98-voudig international ziet zijn stap naar Brazilië als een kans om anderen te inspireren en onthult de echte reden achter zijn verrassende keuze.

Depay vertelde dat zijn beslissing voornamelijk op gevoel is gebaseerd. "Ik blijf dicht bij mijn gevoel. Alles in mijn leven heeft een doel. De reden waarom ik hier ben, is eerlijk gezegd voor Corinthians; zij vroegen me immers om naar Brazilië te komen. De energie die ik voelde, de inspanningen van de club, het ontvangst van alle fans; het is iets wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt", aldus Memphis.

De aanvaller sprak ook over de voetballende traditie van Brazilië, dat hij ziet als de ideale plek om zijn loopbaan voort te zetten. "Brazilië is het Mekka van het voetbal, het 'jogo bonito', het mooie voetbal wordt hier gespeeld. De competitie hier is in Europa misschien niet zo bekend, maar dit is echt een topcompetitie."

Naast zijn eigen ambities, hoopt Memphis dat zijn transfer andere Europese spelers inspireert om hetzelfde pad te volgen. "Het gaat niet alleen om voetbal. De reden dat ik hier vandaag ben is veel groter dan voetbal."

Hoewel hij nog niet klaar is voor zijn debuut, verwacht Memphis snel in actie te komen: "We zullen zien wat het medische team zegt, maar ik denk dat jullie me snel in actie zullen zien."

Met welk rugnummer gaat Memphis spelen bij Corinthians? 

Memphis zal bij Corinthians met ongebruikelijk nummer gaan spelen. De aanvaller heeft ervoor gekozen met rugnummer 94 te gaan spelen. Waarschijnlijk omdat Memphis in 1994 geboren is, zal hij dat nummer gekozen hebben.