Dit is wanneer Manchester City uitsluitsel verwacht over 115 aanklachten

Dit is wanneer Manchester City uitsluitsel verwacht over 115 aanklachten
18 september om 21:05
Laatste update: 18 september om 21:05

De uitspraak in de zaak van Manchester City over de 115 aanklachten van de Premier League wordt verwacht in het voorjaar van 2025. Het proces zal naar verwachting enkele maanden duren, zo meldt Sky Sports. De club ontkent alle beschuldigingen, die zich uitstrekken over negen jaar.

Volgens Sky Sports begint het proces maandag en kan het wel vier maanden duren voordat de juridische presentaties van beide partijen zijn afgerond. De onafhankelijke commissie zal na het proces tijd nodig hebben om alle bewijzen te beoordelen, waardoor een definitief oordeel pas later in het jaar openbaar kan worden gemaakt. Hierdoor is het mogelijk dat de zaak zelfs verder wordt uitgesteld.

Waar wordt Manchester City van verdacht?

Manchester City wordt ervan beschuldigd financiële regels van de Premier League en UEFA te hebben overtreden tussen 2009 en 2018. Het zou daarbij gaan om het niet accuraat verstrekken van financiële informatie, onder meer over de inkomsten van een voormalige manager. Daarnaast zou de club UEFA's Financial Fair Play regels hebben overtreden en was het tijdens de lopende onderzoeken moeilijk om samen te werken met de Premier League.

Wat zijn de mogelijke gevolgen voor Manchester City?

Indien Manchester City schuldig wordt bevonden, kan dit leiden tot zware straffen. Een puntenaftrek of zelfs een uitsluiting uit de Premier League wordt niet uitgesloten. De meest waarschijnlijke straf is een puntenaftrek, vergelijkbaar met die van Everton. Het proces kan echter door mogelijke beroepprocedures langer duren, waardoor de definitieve straf pas later wordt opgelegd.