Olmo nog altijd in onzekerheid, ondanks stijging salarisplafond FC Barcelona

Olmo nog altijd in onzekerheid, ondanks stijging salarisplafond FC Barcelona

12 september om 22:20

Dani Olmo mag tot eind december spelen voor FC Barcelona, maar daarna moet de club creatief worden om hem ingeschreven te houden. Ondanks een flinke verhoging van het salarisplafond blijft de financiële situatie bij Barcelona lastig.

Door een blessure van Andreas Christensen kon Barcelona gebruikmaken van een regel die hen tijdelijk ruimte gaf in het salarisbudget. De club mocht 80 procent van het salaris van de langdurig geblesseerde verdediger gebruiken om Olmo in te schrijven. Deze noodoplossing loopt echter af op 1 januari, waardoor Barcelona opnieuw voldoende salarisruimte moet creëren.

Het salarisplafond van Barcelona steeg naar 426 miljoen euro, een flinke verhoging ten opzichte van vorig seizoen. Toch blijft de club financieel beperkt. Olmo, die voor zestig miljoen euro werd overgenomen van RB Leipzig, miste eerder al twee wedstrijden omdat de club niet voldeed aan de financiële regels van La Liga.

De club moet voor januari een oplossing vinden om Olmo het seizoen te laten afmaken. Er wordt gespeculeerd over het verlagen van salarissen van huidige spelers, waaronder Frenkie de Jong, om ruimte te maken in het salarisbudget. Barcelona overweegt bovendien om een aantal spelers te verkopen.