Dit is waarom de FA geen straf uitdeelt aan Fernández na zijn racistische filmpje

Dit is waarom de FA geen straf uitdeelt aan Fernández na zijn racistische filmpje

12 september om 23:00

Enzo Fernández zal niet worden gestraft door de FA voor zijn rol in een racistische chant na de Copa America-overwinning van Argentinië. De zaak wordt afgehandeld door FIFA en CONMEBOL, aangezien het incident plaatsvond tijdens internationale dienst.

In de bewuste video, die snel verspreid werd via sociale media, was te zien hoe Fernández samen met zijn Argentijnse teamgenoten een discriminerend lied zong dat gericht was tegen Franse spelers. Dit leidde tot forse kritiek, zelfs binnen zijn club Chelsea. Verdediger Wesley Fofana beschreef het incident als "ongegeneerd racisme", en enkele ploeggenoten namen afstand door Fernández te ontvolgen op sociale media.

Fernández bood later zijn excuses aan en gaf aan dat hij de kwetsende aard van het lied betreurde. Ondanks de kritiek is hij inmiddels weer volledig opgenomen in de Chelsea-selectie en heeft hij in de laatste drie wedstrijden in alle competities gespeeld. FIFA en CONMEBOL blijven verantwoordelijk voor de verdere afhandeling van de zaak, waarbij de FA geen actie onderneemt