Pep Guardiola over blessure Nathan Aké

Guardiola komt met duidelijkheid over Aké: 'Langere tijd uitgeschakeld'

13 september om 14:40
Laatste update: 13 september om 14:40

Nathan Aké zal de komende tijd niet inzetbaar zijn voor Manchester City. Pep Guardiola bevestigde dat nieuws op een persconferentie en vreest voor een langere tijd in de lappenmand voor de verdediger. Mogelijk moet Aké ook de volgende interlandbreak aan zich voorbij laten gaan.

'Hij is geblesseerd', sprak Guardiola over Aké op zijn persconferentie voorafgaand aan het Premier League-duel tegen Brentford op zaterdagmiddag om 16.00 uur. Het is niet de eerste keer dat de verdediger na een interlandbreak met Nederland kampt met een blessure en dus was Guardiola daar niet erg over te spreken. 'Ik denk dat hij tot de volgende interlandperiode is uitgeschakeld. We hebben altijd pech met Nathan en het nationale team. Elke keer als hij daarheen gaat, komt hij geblesseerd terug.'

Tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland moest Aké het veld per brancard verlaten. De 29-jarige heeft een spierblessure en die zal mogelijk een maand gaan duren. Guardiola spreekt van de volgende interlandbreak, maar deze begint pas op 7 oktober. Daarmee zal Aké mogelijk zeven wedstrijden van Manchester City moeten missen. Onder andere het begin van de Champions League en meerdere Premier League-wedstrijden.

Naast Aké moet Guardiola het mogelijk ook stellen zonder ster Erling Haaland. Een goede vriend van de familie Haaland kwam te overlijden en daarvoor is de Noor mogelijk niet in staat om te spelen. 'Onze gedachten zijn bij hen. We zullen morgen bekijken of hij mentaal en fysiek in staat is om te spelen', sprak Guradiola over hem.