Feyenoord blijft ploeteren en verspeelt in extremis dure punten tegen Groningen

14 september om 20:40

Feyenoord heeft zaterdagavond op de valreep punten verspeeld tegen FC Groningen. De Rotterdammers brachten zichzelf onnodig in de problemen en kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel

Het was een enerverend begin in Groningen, waar het spel op en neer golfde in de openingsfase van de wedstrijd. Beide ploegen kwamen tot kleine mogelijkheden en na een half uur spelen was het voor het eerst raak. Thom van Bergen kopte een hoekschop van Feyenoord op knullige wijze in eigen doel en dus gingen de Rotterdammers met een goed gevoel aan de thee.

In de tweede helft kwam Groningen sterk voor de dag. De thuisploeg drong aan op de gelijkmaker en kreeg daar ook wat mogelijkheden voor. Toch was het Feyenoord dat toesloeg. Igor Paixão kopte twintig minuten voor tijd namelijk knap raak: 0-2.

En dus leek het duel gespeeld, maar niks bleek minder waar. Brynjolfur Willumsson kwam binnen de lijnen en kroonde zich tot held van de avond. Nadat de IJslander tien minuten voor tijd de 1-2 aantekende, maakte hij in de blessuretijd ook nog de 2-2 en zo leverde hij zijn ploeg een knap punt op tegen Feyenoord.