Deze PSV-speler krijgt grote complimenten van Juventus-coach Motta

16 september om 15:01
Laatste update: 16 september om 15:54

Thiago Motta kijkt uit naar de Champions League-wedstrijd van Juventus tegen PSV en sprak lovend over de tegenstander. De Italiaanse trainer benadrukte het belang van respect voor de Eindhovenaren, maar stelde dat zijn ploeg zich vooral moet concentreren op hun eigen spel.

Tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van dinsdag zei Motta: "Het wordt een geweldige wedstrijd tussen twee goed voetballende teams. Ik kan niet wachten om aan de wedstrijd te beginnen." Motta prees PSV's kwaliteiten en verwacht een uitdagende confrontatie. "We moeten een geweldige prestatie leveren om te winnen. PSV heeft veel kwaliteitsspelers en speelt vaak met veel balbezit." Ook gaf hij aan dat Juventus PSV een ander spel wil opleggen door snel na balverovering te schakelen.

Manuel Locatelli, middenvelder bij Juventus, sloot zich hierbij aan. "We hebben PSV goed geanalyseerd. Het is een sterk en georganiseerd team. Het zal niet makkelijk worden om hun aanval te stoppen, maar het komt aan op onze instelling."

Motta gaf daarnaast complimenten aan PSV-middenvelder Jerdy Schouten, met wie hij een goede band heeft. De twee werkten met elkaar samen bij Bologna. "Het verbaast me niet dat hij zich zo ontwikkelt. Hij is een topspeler en een heel aardige jongen", voegde Motta toe.