Alisson uit ongenoegen: dit zegt de doelman over de vernieuwde Champions League

Alisson uit ongenoegen: dit zegt de doelman over de vernieuwde Champions League

16 september om 23:10

Liverpool-doelman Alisson Becker heeft zijn ongenoegen geuit over het nieuwe format van de Champions League. De Braziliaan vindt dat de spelers niet zijn geraadpleegd over de toevoeging van twee extra groepswedstrijden en voelt dat de mening van de spelers niet wordt gewaardeerd. "Misschien doet onze mening er niet toe", aldus Alisson.

Liverpool begint dinsdag aan de campagne in de vernieuwde Champions League met een wedstrijd tegen AC Milan. Alisson is blij om weer in het toernooi te spelen, maar hij waarschuwt voor de impact van de toenemende speellast. "Voor de supporters is het geweldig: meer wedstrijden, grote teams die tegen elkaar spelen. Maar voor ons spelers is het minder ideaal," zei hij. "Niemand vraagt de spelers wat zij vinden van meer wedstrijden."

Alisson wees op het overvolle schema van veel spelers. "Als je moe bent, kun je niet op het hoogste niveau concurreren", legde de keeper uit. De goalie vindt dat de organisaties zoals UEFA en FIFA naar de spelers moeten luisteren. "Wij willen ons best geven in elke wedstrijd, maar we hebben een oplossing nodig. Het lijkt erop dat we nog ver verwijderd zijn van een goede oplossing voor zowel het voetbal als de spelers."