Hierom lijkt Priske te gaan stoppen met veelbesproken 'kringetje' bij Feyenoord

Priske zet streep door omstreden kring bij Feyenoord: "One big circle"

19 september om 07:36
Laatste update: 19 september om 07:36

Feyenoord-trainer Brian Priske heeft besloten om te stoppen met de veelbesproken huddle na wedstrijden. Op Instagram kondigde hij aan dat het ritueel, waarbij de spelers na afloop in een kring bijeenkomen, niet meer zal plaatsvinden. "Geen kleine cirkel meer, maar een grote cirkel", schreef Priske, verwijzend naar de steun van het publiek.

Sinds zijn komst naar Feyenoord voerde Priske de huddle in, een gebruik dat hij ook bij eerdere clubs hanteerde. Echter, de Feyenoord-supporters waren allesbehalve enthousiast. Ze vonden het ritueel niet bij de club passen, vooral omdat de resultaten tot nu toe zeer tegenvielen. Onder Priskes leiding wist Feyenoord slechts zes punten uit vier wedstrijden te behalen, wat voor veel onvrede zorgde.

De onvrede bereikte een hoogtepunt na het teleurstellende gelijkspel tegen FC Groningen (2-2), toen de fans Priske uitfloten tijdens de huddle. Dit lijkt de doorslag te hebben gegeven om het gebruik te schrappen. "One team, full power", aldus Priske, die met opgeheven hoofd richting het Champions League-duel van donderdagavond gaat. Dan komt Bayer Leverkusen om 18.45 uur op bezoek in De Kuip.