Vermoedelijke opstelling Bayer Leverkusen: Feyenoord treft Alonso's succesformule

Vermoedelijke opstelling Bayer Leverkusen tegen Feyenoord in de Champions League
Vandaag om 08:25
Laatste update: om 08:25

Feyenoord staat voor een zware avond in De Kuip. Bayer Leverkusen, de regerend kampioen van Duitsland, komt op bezoek voor de eerste wedstrijd in de Champions League. Trainer Xabi Alonso brengt een sterk team naar Rotterdam, met enkele bekende gezichten en een aanvallende speelstijl die Feyenoord flink onder druk zal zetten. VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van Die Werkself met je door!

Vermoedelijke opstelling Bayer Leverkusen

Alonso lijkt vast te houden aan zijn vertrouwde 3-4-2-1-formatie, waarmee hij vorig seizoen grote successen behaalde. In het doel staat de onbetwiste nummer één, Lukas Hrádecký. De Slowaakse keeper is al jaren een vaste waarde in het elftal van Leverkusen en zal ook tegen Feyenoord onder de lat staan.

De verdediging wordt gevormd door een solide driemanslinie met Edmond Tapsoba, Jonathan Tah en Piero Hincapié. Deze drie vormen een stevig blok dat lastig te doorbreken is voor tegenstanders. Vooral Tah en Tapsoba staan bekend om hun fysieke kracht en snelheid, terwijl Hincapié vaak gevaarlijk is in de opbouw.

Op het middenveld zijn Jeremie Frimpong en Alejandro Grimaldo de motoren op de flanken. Frimpong, met zijn snelheid en dreiging, zorgt constant voor gevaar aan de rechterkant, terwijl Grimaldo op links vaak betrokken is bij de opbouw en spelhervattingen. Centraal spelen Granit Xhaka en Robert Andrich, een duo dat zowel defensieve zekerheid biedt als de opbouw van achteruit verzorgt. Xhaka's ervaring en leiderschap zijn essentieel voor het team.

Voorin zijn de pijlen gericht op Florian Wirtz, een van de grootste talenten in het Europese voetbal, en Martin Terrier, die naast Wirtz in een aanvallende rol staat. Zij ondersteunen de Nigeriaanse spits Victor Boniface, die de laatste weken indruk maakte in de Bundesliga.

Vermoedelijke opstelling Bayer Leverkusen: Hrádecký; Tapsoba, Tah, Hincapié; Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo; Terrier, Wirtz; Boniface.

Feyenoord - Bayer Leverkusen begint donderdagavond om 18.45 uur in De Kuip. De wedstrijd is live te volgen via Ziggo Sport. VoetbalNieuws doet tevens verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.