Duitse media vrezen voor heksenketel:

Duitse media vrezen voor heksenketel: "Feyenoord geeft niets cadeau in De Kuip"

Vandaag om 09:15
Laatste update: om 09:15

Duitse kranten blikken met spanning vooruit op de confrontatie tussen Feyenoord en Bayer Leverkusen in de Champions League. De aandacht ligt vooral op het beruchte De Kuip en het spel van Feyenoord, dat door Leverkusen als een serieuze uitdaging wordt gezien. VoetbalNieuws geeft je een overzicht van wat de Duitse pers schrijft over Feyenoord, met een bijzondere focus op hoe Leverkusen naar deze tegenstander kijkt.

"We krijgen misschien maar twee of drie kansen"
In Kicker spreekt Granit Xhaka met veel verwachtingen over het duel. Hij heeft nog nooit in De Kuip gespeeld, maar weet van collega's dat er een 'brutale' sfeer kan hangen. "We mogen Feyenoord geen hoop geven", waarschuwt hij zijn team. Volgens Xhaka moet Leverkusen ijskoud zijn voor het doel, want: "We krijgen misschien maar twee of drie kansen, en die moeten we benutten."

Waarschuwing voor Gimenez en Timber
De Rheinische Post zet de recente veranderingen bij Feyenoord op een rij. Met een nieuwe coach en het vertrek van sleutelspelers zoals Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer, is het team nog niet helemaal op stoom. Maar, zo waarschuwt de krant: Feyenoord is al 24 wedstrijden ongeslagen in eigen land. Speciale aandacht gaat naar Santiago Giménez, die volgens de krant 'dribbel- en kopbalsterk' is, en de individuele kwaliteiten van Quinten Timber

De Kölner Stadt-Anzeiger noemt het duel in De Kuip 'brisant' vanwege de fanatieke Feyenoord-aanhang. Xhaka is er klaar voor: "We verwachten een tegenstander die ons niets cadeau geeft, en een ongelooflijke sfeer." Toch waarschuwt de krant voor de onvoorspelbaarheid van Feyenoord, dat ondanks recente wisselingen nog steeds een gevaarlijke tegenstander blijft.

Kortom, Leverkusen kijkt uit naar een heet avondje in De Kuip, met respect voor de sfeer en scherpte van Feyenoord, maar ook het besef dat ze geen fouten kunnen veroorloven.