Duitse media zien Wirtz uitblinken in de Champions League tegen Feyenoord

19 september om 22:05

Feyenoord beleefde een dramatische avond in de Champions League, waarin het in eigen huis met 0-4 werd overklast door Bayer Leverkusen. De ploeg van trainer Arne Slot kon weinig inbrengen tegen het sterke spel van de Duitsers, die vooral dankzij een uitblinkende Florian Wirtz al voor rust de wedstrijd beslisten. VoetbalNieuws.nl zet de reacties uit verschillende Duitse kranten voor je op een rij.

Volgens Bild was Wirtz de uitblinker van de avond. 'Wirtz scoort twee keer tijdens zijn eerste Champions League-optreden. Een debuut dat hij zich in zijn stoutste dromen niet had kunnen voorstellen.' De Duitse krant onderstreepte de lange afwezigheid van Leverkusen in de Champions League en Wirtz' eigen moeilijke weg naar zijn debuut, nadat hij in 2022 de vorige campagne door een zware knieblessure had gemist. Bild noemt zijn prestatie een bevestiging van zijn topvorm. 'Altijd weer Wirtz! Twee of meer treffers bij een debuut zijn een Duitse speler nog nooit eerder gelukt.'

Ook het Duitse Sky Sports prees Wirtz voor zijn historische debuut: ‘Wirtz speelde zich meteen in de geschiedenisboeken door als eerste Duitse speler twee keer te scoren bij zijn Champions League-debuut.’ Daarnaast wees Sky Sports op het koelbloedige optreden van Leverkusen, dat al voor rust een comfortabele 4-0 voorsprong had opgebouwd: ‘De wedstrijd was al voor de rust beslist dankzij doelpunten van Wirtz, Grimaldo en een ongelukkig eigen doelpunt van Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther.’

Der Spiegel gaf eveneens hoog op van de prestaties van de jonge ster: 'Wirtz hoort thuis in de Champions League, en dat bewees hij met twee prachtige doelpunten. Zijn ijzersterke debuut was de sleutel tot Leverkusens makkelijke overwinning.' Het blad benadrukte ook de vijandige sfeer in De Kuip, maar prees hoe Wirtz zich daar niet door liet afschrikken. 'Ondanks de beruchte atmosfeer in De Kuip speelde Wirtz onverschrokken en leidde hij Leverkusen naar een historische zege.'