Go Ahead hoopt op een stunt: dit is wanneer de Eagles voor het laatst van Ajax wonnen

Go Ahead hoopt op een stunt: dit is wanneer de Eagles voor het laatst van Ajax won
Vandaag om 11:50

Go Ahead Eagles krijgt zaterdagavond bezoek van Ajax. De Amsterdammers kunnen enkel met drie punten tevreden zijn, maar bij de thuisploeg zit dat anders in elkaar. Zij zetten in op een stunt en VoetbalNieuws vertelt je wanneer de laatste keer is dat zij dat voor elkaar kregen.

Ajax probeert na een hectisch jaar alles weer op de rit te krijgen. De Amsterdammers wonnen midweeks met 5-0 van Fortuna Sittard en zetten daarmee een reeks sterke prestaties voort. Enkel het verlies tegen NAC Breda was een flinke smet op de rekening van Francesco Farioli. Zaterdag wacht Go Ahead en als we kijken naar de geschiedenis is dat geen makkelijke wedstrijd.

Wanneer won Go Ahead Eagles voor het laatst van Ajax?

Ajax heeft het lastig met Go Ahead. En met lastig bedoelen we heel lastig. Van de laatste zes ontmoetingen werd er slechts eenmaal gewonnen. Afgelopen januari ging Ajax op bezoek bij de Eagles en werd er een 2-3 overwinning geboekt. Enkele maanden later werd het 1-1 in de Johan Cruijff ArenA.

Als we terug gaan naar 2022, dan bracht de 24e speelronde spektakel. Go Ahead wist destijds met 2-1 te winnen van Ajax en de titelstrijd weer spannend te maken. Inigo Cordoba en Philippe Rommens scoorde namens de thuisploeg die pas in de 64e minuut in tegendoelpunt van Steven Berghuis incasseerde. Ondanks dat het nog niet zo lang geleden is, was het wel uniek. Het was de eerste competitieoverwinning van de club uit Deventer op Ajax sinds 1978. Van de in totaal 68 competitiewedstrijden tegen Go Ahead verloor Ajax er slechts acht.