Memphis debuteert voor Corinthians: dit zegt de aanvaller over zijn debuut

Vandaag om 07:30

Memphis Depay heeft eindelijk zijn debuut gemaakt voor Corinthians. In de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Atlético Goianiense won Corinthians met 3-0. Memphis viel in de 68ste minuut in en speelde ruim twintig minuten mee.

Voor de aftrap was al duidelijk dat de komst van Memphis veel teweegbracht. Supporters droegen witte haarbanden, geïnspireerd door de nieuwe aanwinst, en er waren veel fotografen aanwezig om het moment vast te leggen. "De wedstrijd stond in het teken van Memphis", zo berichtten Braziliaanse media.

Tijdens het duel kwam Corinthians op voorsprong net voor rust dankzij een doelpunt van Ángel Romero. In de tweede helft verdubbelde Romero de score, waarna Memphis zijn opwachting maakte. Hoewel de Nederlander geen doelpunt wist te maken, kwam hij wel dichtbij. Garro scoorde in de slotfase de 3-0, waardoor Corinthians belangrijke punten pakte. Ondanks de overwinning staat de club nog altijd onder de degradatiestreep met 28 punten.

Hoe reageert Memphis op zijn debuut voor Corinthians?

Na afloop van de wedstrijd gaat Memphis in op zijn debuut voor Corinthians. "Het is een speciaal moment voor mij. Ik voel mij heel blij. Wij hebben vanavond laten zien dat wij niet zo laag horen te staan in de competitie."

ESPN zond het volledige duel uit. “Dat is goed. Het laat zien dat we proberen de competitie op de kaart te zetten,” voegde hij toe. De aanvaller leek bij zijn kans op een doelpunt geblesseerd te raken, maar Memphis neemt de zorgen van de fans weg. "Het was niets serieus."