Met dit rugnummer gaat Memphis Depay bij Corinthians spelen

Welk rugnummer heeft Memphis Depay bij Corinthians?
13 september om 14:15

Na lang zonder club te hebben gezeten tekende Memphis Depay bij Corinthians. Na een voorstelronde aan het publiek is de Nederlander nu ook voorgesteld aan de media. Met welk rugnummer gaat Memphis spelen in Brazilië? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Als grote ster werd Memphis binnengehaald door Corinthians. De club verkeert in de problemen in de Brasileirão Série A en bezet momenteel een degradatieplek. Na 25 speelrondes is de zeventiende plaats, de laatste plaats die degradatie betekend, de plek waar Corinthians bivakkeert. Fluminense, een andere Braziliaanse grootheid, is de nummer zestien. Echter speelden zij een speelronde minder en staan zij al twee punten voor. In de bekercompetities loopt het wat voorspoediger voor Timão, want in de Copa do Brasil werd de halve finale bereikt en ook in de Copa Sudamericana is de club nog actief.

Met welk rugnummer gaat Memphis Depay bij Corinthians spelen?

Nadat Depay zijn contract bij Corinthians had getekend werd hij direct de bestbetaalde voetballer van de competitie. Het dienstverband van de aanvaller loopt tot 31 december 2026, maar de 30-jarige gaat ook een riant salaris verdienen. Braziliaanse bronnen wisten te melden dat het contract van Memphis bijna rond de tien miljoen euro waard is. 

Het rugnummer waarmee de Nederlander in Brazilië gaat spelen is ook een bijzondere. Tijdens zijn gehele loopbaan droeg Depay rugnummers zoals nummer zeven, nummer tien of nummer elf. Bij Atlético Madrid had hij rugnummer negen in bezit. Doordat Depay laat in het Braziliaanse seizoen pas aansluit bij Corinthians zijn veel rugnummers al vergeven en moest hij een andere keuze maken. Uiteindelijk kwam Memphis bij rugnummer 94 uit. Met dat rugnummer zal hij de komende tijd actief zijn.