Deze 32-jarige oud-PSV'er is de coach van AZ-tegenstander IF Elfsborg

Wie is Oscar Hiljemark, de pas 32-jarige trainer van IF Elfsborg?
Vandaag om 18:15

Oscar Karl Niclas Hiljemark, geboren op 28 juni 1992 in Gislaved, Zweden, is een voormalig profvoetballer en de huidige coach van IF Elfsborg. Met zijn 32 jaar heeft hij al een indrukwekkende carrière achter de rug, zowel als speler als trainer. Na een succesvolle tijd bij PSV, waar hij in Nederland bekendheid verwierf, staat hij nu voor een belangrijke wedstrijd tegen AZ in de Europa League. VoetbalNieuws vertelt je meer over Hiljemark.

Oscar Hiljemark, de jonge trainer van IF Elfsborg

Wanneer speelde Oscar Hiljemark voor PSV?

Hiljemark begon zijn profcarrière bij IF Elfsborg, waar hij in 2010 zijn debuut maakte in de Allsvenskan, de hoogste Zweedse competitie. Al snel viel zijn talent op, en in januari 2013 maakte hij de overstap naar PSV. Bij PSV speelde hij twee seizoenen, waarin hij zich ontwikkelde tot een betrouwbare middenvelder. Met de Eindhovenaren werd hij in 2015 kampioen van de Eredivisie.

In 2015 vertrok Hiljemark naar Italië, waar hij voor Palermo ging spelen. Later volgden periodes bij Genoa en verhuurperiodes aan Panathinaikos en Dynamo Moskou. Zijn spelerscarrière eindigde echter vroegtijdig in 2021, op slechts 28-jarige leeftijd, vanwege hardnekkige heupproblemen. Hiljemark koos er toen voor om zijn voetbalkennis in te zetten als trainer en begon als assistent-coach bij het Deense Aalborg.

Trainerscarrière Oscar Hiljemark

Sinds 2023 staat Hiljemark aan het roer bij IF Elfsborg, de club waar zijn carrière ooit begon. Zijn jonge leeftijd en ervaring als speler in verschillende Europese competities maken hem een veelbelovende coach. Hiljemark heeft met Elfsborg een sterke reputatie opgebouwd in Zweden, en hij zal ongetwijfeld met veel ambitie naar de Europa League-wedstrijd tegen AZ toewerken. Zijn kennis van het Nederlandse voetbal en zijn ervaring in internationale toernooien maken hem een interessante tegenstander voor AZ.

Hiljemark wordt geprezen om zijn leiderschap, dat al zichtbaar was toen hij Zweden Onder-21 naar de Europese titel leidde in 2015. Ook op tactisch gebied heeft hij zijn stempel gedrukt, met een moderne en flexibele speelstijl. Met zijn achtergrond en visie lijkt Hiljemark klaar om zijn carrière als coach verder uit te bouwen, beginnend bij de belangrijke ontmoeting met AZ in de Europa League.