Dit is waarom Rai Vloets advocaat Heracles van liegen beschuldigt

Heracles en Rai Vloet lijnrecht tegenover elkaar over dodelijk ongeval
Vandaag om 09:55
Laatste update: om 09:55

De nasleep van het dodelijke ongeval waarbij Rai Vloet betrokken was, zorgt voor een conflict tussen de voetballer en zijn oud-werkgever Heracles Almelo. Volgens de club hield Vloet cruciale informatie achter, wat leidde tot zijn ontslag in januari 2022. Echter, Vloets advocaat Erik Thomas spreekt dit tegen.

In een interview met het Algemeen Dagblad stelt Thomas dat Heracles al in december 2021 volledig op de hoogte was van de situatie, inclusief de snelheid van 193 kilometer per uur en het alcoholpromillage van 1,18. "Ik heb alles duidelijk verteld, maar Heracles koos later voor de zwakke weg om Vloet weg te sturen vanwege publieke druk", aldus Thomas.

Heracles-directeur Rob Toussaint houdt vol dat Vloet niet eerlijk was over het ongeval. De club zegt dat Vloet meerdere malen aangaf niet harder te hebben gereden dan 130 kilometer per uur en slechts twee drankjes op had. "Het is niet waar wat zij zeggen", reageerde Toussaint.

Volgens Thomas probeerde Heracles "puur om hun eigen straatje schoon te vegen" de verantwoordelijkheid te ontlopen. Vloet, die een gevangenisstraf van dertig maanden moet uitzitten, beweert dat hij direct open kaart speelde. Ook zijn vader, Wiljan Vloet, bevestigt: "Alles is toen besproken."