Deze spelers hebben een verleden bij zowel Ajax als Besiktas

Deze spelers hebben bij zowel Ajax als Besiktas gespeeld

Vandaag om 10:30
Laatste update: om 10:30

In de aanloop naar het Europa League-duel tussen Ajax en Besiktas van donderdag is het opvallend dat slechts vier spelers ooit de kleuren van beide clubs hebben gedragen. Dit zijn de namen van de voetballers die in zowel Amsterdam als Istanbul actief waren!

Spelers bij Ajax en Besiktas

Juanfrán
De Spaanse linksback Juanfrán speelde in het seizoen 2005/2006 op huurbasis bij Ajax. Hij kwam naar Amsterdam na een teleurstellend jaar bij Besiktas. Hoewel hij regelmatig meespeelde, wist hij nooit echt te overtuigen en keerde na één seizoen terug naar Spanje.

Julien Escudé
Julien Escudé was tussen 2003 en 2006 een vaste kracht in de verdediging van Ajax. Hij werd kampioen en won later de UEFA Cup met Sevilla. Na zijn succesvolle jaren in Spanje verhuisde Escudé in 2012 naar Besiktas, waar hij zijn carrière afsloot.

Ryan Babel
Ryan Babel is een bekende naam voor zowel Ajax- als Besiktas-fans. Hij speelde in twee periodes voor beide clubs. Na zijn doorbraak bij Ajax in 2004 speelde hij meerdere keren voor de club, en zijn tijd bij Besiktas werd gekenmerkt door succesvolle optredens in Turkije.

Wout Weghorst
Wout Weghorst speelde in het seizoen 2022/2023 op huurbasis voor Besiktas. Hij maakte negen doelpunten in achttien wedstrijden voordat hij naar Manchester United vertrok. Inmiddels is Weghorst weer terug in Nederland, waar hij sinds dit seizoen voor Ajax uitkomt.