Dit zegt Ten Hag over de huidige status van het Nederlandse voetbal in Europa

Wat zegt Erik ten Hag over Nederlandse clubs in Europa?
Vandaag om 12:35

Erik ten Hag denkt dat het Nederlandse voetbal zich zorgen moet maken over de huidige status in Europa. Zowel Feyenoord en PSV maakten beide geen kans in hun eerste wedstrijd in de Champions League. Wat zegt Ten Hag precies? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

Na een teleurstellende eerste speelronde in de Champions League zullen Ajax, AZ en FC Twente de Nederlandse eer gaan verdedigen in de Europa League. Voor De Tukkers staat een schitterend affiche op het programma. Zij zullen afreizen naar Old Trafford om de strijd aan te gaan met het Manchester United van Ten Hag. Door de slechte start van de Nederlandse clubs in Europa gaat het niet goed met het UEFA-coëfficiënt en dus moet er uitgekeken worden dat het extra Champions League-ticket niet weer verloren wordt.

Wat zegt Ten Hag over de huidige staat van het Nederlandse voetbal?

"Vanaf het seizoen 2018/2019 heeft het Nederlandse voetbal een opmars gehad. We hebben heel veel punten vergaard met Ajax, AZ, Feyenoord en PSV vorig jaar ook", spreekt Ten Hag op zijn persconferentie voorafgaand aan het duel met FC Twente. "Je speelt dan ook in sterkere competities en daardoor lijkt het de verkeerde kant op te gaan. Dat proces zal het Nederlandse voetbal moeten proberen te stoppen. Voor een Nederlandse club is het nooit makkelijk om ver in Europa te komen. Er waren een aantal teams, vooral Ajax, maar ook Feyenoord zijn heel ver gekomen in Europa."