Vermoedelijke opstelling Man United: Zirkzee naar de bank, wel oud-Ajacieden

Vermoedelijke opstelling Manchester United tegen FC Twente in de Europa League
Vandaag om 14:45

Met mogelijk twee wissels zal Manchester United gaan aantreden tegen FC Twente. Erik ten Hag besluit in te grijpen op het middenveld en spits Joshua Zirkzee zal ook op de bank moeten beginnen. Wat is de vermoedelijke opstelling van The Red Devils? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Op woensdagavond nemen FC Twente en Manchester United het tegen elkaar op. Old Trafford, ook wel het Theater of Dreams genoemd, zal het toneel zijn van dit heerlijke affiche. Manchester United kende een matige voorbereiding op het Europa League-duel, want tegen Crystal Palace werd er met 0-0 gelijkgespeeld. Daarmee staat de ploeg van Ten Hag momenteel elfde in de competitie. In de EFL Cup was er een beter gevoel. Met 7-0 werd League One-club Barnsley verslagen. 

Wat is de vermoedelijke opstelling van Manchester United?

Achterin zal Ten Hag geen enkele wijziging doorvoeren en dus zullen sommige spelers van de formatie van Joseph Oosting bekenden tegenkomen. André Onana zal het doel verdedigen, terwijl oud-Ajacieden Lisandro Martinez en Matthijs de Ligt het centrale duo vormen. Op rechtsachter is er plaats voor Noussair Mazraoui en Diogo Dalot is de linksachter. De verdedigers zullen er naar uit kijken om te proberen wederom de nul te houden. Het lukte Manchester United in de laatste drie duels.

Op het middenveld is de eerste wissel te vinden. Christian Eriksen speelde tegen Crystal Palace nog als controleur, maar tegen FC Twente zal hij niet in de basisopstelling starten. Manuel Ugarte keert na één wedstrijd afwezigheid weer terug in zijn plek. Verder zullen Kobbie Mainnoo en aanvoerder Bruno Fernandes wel 'gewoon' aan het duel starten. Voor het grote Engelse talent Mainnoo zal het zijn debuut in Europa zijn. Niet eerder speelde hij met The Red Devils mee in een continentale competitie.

Ook in de aanval is er een wijziging door Ten Hag. Zirkzee zal kind van de rekening worden en Marcus Rashford zal in zijn plaats beginnen. Alejandro Garnacho zal vanaf de linkerflank spelen en Amad Diallo vanaf de rechterkant. Daarmee zal ook Antony vanaf de bank starten. Met Ajax was de Braziliaan succesvol tegen FC Twente. Hij speelde in vier Eredivisiewedstrijden tegen de Tukkers en was daarin goed voor twee assists. De Amsterdammers wonnen van die vier wedstrijden tweemaal, er was één gelijkspel en er werd ook één keer verloren.

De vermoedelijke opstelling van Manchester United: Onana; Mazraoui, De Ligt, Martinez, Dalot; Mainnoo, Fernandes, Ugarte; Diallo, Rashford, Garnacho