Dit is de beste prestatie van FC Twente in de Europa League

Dit is de beste prestatie van FC Twente in de Europa League

24 september om 22:25
Laatste update: 24 september om 22:26

FC Twente heeft een rijke geschiedenis in de Europa League, met enkele opvallende prestaties door de jaren heen. Dit seizoen doen de Tukkers voor de twintigste keer mee aan dit prestigieuze toernooi. VoetbalNieuws.nl vertelt hoe de eerdere deelnames van de Tukkers verliep. 

In het seizoen 1972-1973 maakte FC Twente zijn debuut in de UEFA Cup, de voorganger van de Europa League. Dit debuutseizoen werd meteen een succes, want de ploeg bereikte de halve finale. Twente schakelde sterke tegenstanders uit zoals Dinamo Tbilisi en UD Las Palmas. Echter, in de halve finale was het Duitse Borussia Mönchengladbach een maatje te groot.

Wat is de beste prestatie van Twente in de Europa League? 

In het seizoen 1974-1975 noteerde de club uit Enschede zijn gootste succes in het tweede toernooi van Europa. Twente bereikte dat seizoen de finale van de UEFA Cup. Net als in de halve finale twee jaar eerder, bleek Mönchengladbach opnieuw de grote sta-in-de-weg. De Duitsers wonnen de finale overtuigend, met 1-5 in de Grolsch Veste en 0-0 in Duitsland, waardoor Twente genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Laatste keer dat Twente ver kwam in de Europa League

De laatste keer dat FC Twente ver kwam in de Europa League was in 2010-2011, toen de ploeg de kwartfinale bereikte. Sindsdien heeft de club moeite gehad om voorbij de groepsfase of voorrondes te komen. De hoop is dat Twente dit seizoen opnieuw kan verrassen en de latere fases van het toernooi bereikt.