Danjuma kijkt uit naar Nederlandse CL-ontmoetingen en solliciteert voor Oranje-oproep

Danjuma kijkt uit naar Nederlandse CL-ontmoetingen en solliciteert voor Oranje-opr
Vandaag om 09:28

Arnaut Danjuma kijkt uit naar de Champions League wedstrijden met Girona tegen PSV en Feyenoord. De aanvaller hoopt zich weer aan het Nederlandse publiek te laten zien en heeft het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. VoetbalNieuws zet de uitspraken van de aanvaller op een rij.

Girona trok vlak voor het einde van de transferwindow Danjuma aan. De veelzijdige aanvaller liet zich in de eerste weken van het seizoen goed zien in het shirt van Villarreal en de Catalanen besloten toe te slaan. Danjuma zag tot groot genoegen enkele weken later dat zijn nieuwe club in de Champions League op bezoek moest bij PSV en Feyenoord.

Wat zegt Danjuma over het treffen met PSV en Feyenoord en zijn kansen bij Oranje?

"De loting is voor mij geweldig", begint Danjuma tegenover De Telegraaf. "We spelen tegen PSV. Ik heb er mijn hele jeugd doorgebracht. M'n kameraad Noa Lang appte me kort daarna al. Dat hij gaat meeverdedigen en me echt achterna komt. En woensdag dus tegen Feyenoord. Ik heb sowieso echt zin om me weer aan de mensen in Nederland te laten zien." Voor zijn overgang naar Girona sprak Danjuma met Donny van de Beek en Daley Blind. "Ik hoorde alleen maar goede verhalen. Donne is heel snel gesetteld en gelukkig geworden, dat zegt veel over de warmte van de club."

Daarmee doelt de aanvaller ook op een kans in Oranje. "Ik ben altijd beschikbaar voor het Nederlands elftal en het blijft de grootste eer om daarvoor uit te komen. Dat hoop ik zo snel mogelijk weer te doen, maar solliciteren daarvoor, kan ik alleen op het veld."