Dit zijn de deelnemende teams en stadions van het WK voor clubs 2025

Dit zijn de deelnemende teams en stadions van het WK voor Clubs 2025
Vandaag om 10:25
Laatste update: om 10:29

De FIFA heeft zondag de locaties aangekondigd waar het WK voor clubs in 2025 plaatsvindt. In totaal zullen 63 wedstrijden gespeeld worden in twaalf stadions, verspreid over de Verenigde Staten. VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over het nieuwe WK voor clubs. 

De presentatie vond plaats in Central Park, New York, waar FIFA-voorzitter Gianni Infantino de steden bekendmaakte. Volgens de aankondiging markeert dit toernooi het begin van een nieuw tijdperk voor het mondiale clubvoetbal, met de Verenigde Staten als gastland voor de grootste clubcompetitie ter wereld.

Bijzonder is dat slechts twee stadions aan de westkust gekozen zijn: Lumen Field in Seattle en het Rose Bowl Stadium in Los Angeles. Dit komt deels door de overlap met de Gold Cup, die gelijktijdig in de VS en Canada wordt gehouden. Ook opvallend is het MetLife Stadium in New Jersey, waar de WK-finale van 2026 gepland staat.

De overige locaties zijn: Mercedes-Benz Stadium (Atlanta), Bank of America Stadium (Charlotte), TQL Stadium (Cincinnati), Hard Rock Stadium (Miami), GEODIS Park (Nashville), Camping Stadium World (Orlando), Inter&Co Stadium (Orlando), Lincoln Financial Field (Philadelphia) en Audi Field (Washington DC).

Wanneer vindt het WK voor clubs plaats? 

Het toernooi begint op 15 juni en eindigt op 13 juli. Deelnemers bestaan uit 32 teams, waarvan er nog drie plekken te vergeven zijn: twee naar de CONCACAF en één naar een club uit de VS.

Welke ploegen zijn zeker van deelname aan het WK voor clubs in 2025?

AFC (Azië): Al-Hilal, Urawa Red Diamonds, Al Ain, Ulsan HD
CAF (Afrika): Al Ahly, Wydad Casablanca, Espérance de Tunis, Mamelodi Sundowns
CONCACAF (Noord-Amerika): Monterrey, Seattle Sounders FC, León, Pachuca
CONMEBOL (Zuid-Amerika): Palmeiras, Flamengo, Fluminense, River Plate, Boca Juniors
OFC (Oceanië): Auckland City
UEFA (Europa): Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Bayern München, Paris Saint-Germain, Internazionale, FC Porto, Benfica, Borussia Dortmund, Juventus, Atlético Madrid, Red Bull Salzburg