Deze Nederlanders spelen bij Girona, de CL-tegenstander van Feyenoord

Welke Nederlanders spelen voor Girona?
29 september om 21:55

Feyenoord neemt het in de tweede speelronde van de Champions League op tegen Girona. Bij de Spaanse tegenstander staan wat Nederlanders onder het contract. Welke landgenoten zijn dat precies? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Girona heeft dit seizoen vier Nederlandse spelers onder contract staan die een belangrijke bijdrage leveren aan het team. De bekendste naam is Daley Blind, die in juli 2023 overkwam van Bayern München. De 34-jarige verdediger heeft inmiddels 45 wedstrijden gespeeld voor Girona en daarin drie doelpunten gemaakt. Zijn ervaring is van grote waarde voor de Spaanse ploeg. Helaas raakte hij onlangs geblesseerd en is het onzeker of hij snel terugkeert. Naast Blind versterkte ook Donny van de Beek deze zomer het team, na zijn overstap van Manchester United. Van de Beek speelde vijf wedstrijden voor Girona, maar is nog op zoek naar zijn eerste doelpunt.

Ook Arnaut Danjuma, die aan het einde van de transferperiode overkwam van Villarreal, is een vaste kracht geworden. De aanvaller heeft in zes wedstrijden nog niet gescoord, maar zijn snelheid en aanvallende impulsen maken hem gevaarlijk voor elke tegenstander. Tot slot is er Gabriël Misehouy, een talent uit de jeugdopleiding van Ajax. De jonge middenvelder, die sinds juli 2024 bij Girona speelt, heeft tot nu toe drie wedstrijden gespeeld en al één keer weten te scoren.

Nederlanders bij Girona

Daley Blind: 45 wedstrijden, 3 doelpunten
Donny van de Beek: 5 wedstrijden, 0 doelpunten
Arnaut Danjuma: 6 wedstrijden, 0 doelpunten
Gabriël Misehouy: 3 wedstrijden, 1 doelpunt