Bij deze Premier League-club was Feyenoord-coach Brian Priske in beeld

Bij deze Premier League-club voerde Feyenoord-coach Brian Priske gesprekken

Vandaag om 08:10

Feyenoord-trainer Brian Priske heeft bevestigd dat hij in het verleden gesprekken voerde met Manchester City over een mogelijke aanstelling als 'set piece coach'. Hoewel er geen samenwerking uit voortkwam, stond de Deense coach in beeld bij de Engelse topclub toen Mikel Arteta nog assistent was van Pep Guardiola.

Priske, destijds werkzaam bij FC Midtjylland, vertelt in een uitgebreid interview met Voetbal International dat City onder de indruk was van zijn werk met standaardsituaties. "Het klopt dat ik daar gesprekken heb gevoerd, maar we zijn niet tot een samenwerking gekomen", aldus Priske. Hij voegt toe dat het een goed gevoel gaf dat zijn werk erkend werd door een club van dat niveau.

Bij Feyenoord ligt de focus op standaardsituaties in handen van Etiënne Reijnen, die volgens Priske uitstekend werk levert. "Als het gaat om standaardsituaties, horen we ook tot de top in de Eredivisie", verklaart hij. Standaardsituaties kunnen volgens Priske het verschil maken in wedstrijden waarin teams elkaar nauwelijks ruimte geven.