'Iniesta plaatst cryptisch bericht en stopt als 40-jarige met voetballen'

Andrés Iniesta stopt met voetballen
Vandaag om 11:00

Andrés Iniesta zal hoogstwaarschijnlijk spoeidig zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen. De 40-jarige plaatste een cryptisch bericht op zijn social media dat een voorzet lijkt te zijn op de aankondiging. Eerder meldde Spaanse media al dat de middenvelder niet langer zou doorgaan.

'Andrés Iniesta, de WK-held, stopt met voetbal', kopt het Spaanse Relevo groot op dinsdag. Niet veel later verscheen op de social media van de Spanjaard een bericht waarop zijn iconische nummer acht is omgedraaid. Het symbool dat het cijfer dan maakt staat voor eeuwigheid en in de tekst van zijn bericht laat Iniesta weten op 8 oktober met een bericht te komen. Mogelijk maakt hij dan bekend zijn laatste stappen op het voetbalveld te hebben gezet.

Per 1 juli 2024 zit Iniesta al zonder club. Na 674 wedstrijden in het shirt van FC Barcelona koos de middenvelder ervoor om te vertrekken naar Japan. Voor Vissel Kobe speelde hij nog 134 wedstrijden, waarna Iniesta medio 2023 een contract tekende bij Emirates Club. Volgens Relevo wilde de 40-jarige nog doorvoetballen, maar zijn contract liep per 1 juli af. Emirates Club verlengde niet en dus zit Iniesta zonder club.

Zijn voetballoopbaan is indrukwekkend te noemen. Niet alleen wist de Spanjaard met FC Barcelona alle prijzen te winnen die er te winnen zijn, ook won hij met Spanje tweemaal het EK en ook het WK in 2010. Het laatstgenoemde toernooi zal bij menig Nederlander nog in zijn geheugen staan, want toen scoorde Iniesta in de verlenging de winnende treffer tegen Nederland.