Manchester United moet ruim twintig miljoen betalen wanneer het Ten Hag ontslaat

'Manchester United moet duizelingwekkend bedrag betalen om Ten Hag te ontslaan'

Vandaag om 16:55
Laatste update: om 16:55

Manchester United moet een bedrag van bijna twintig miljoen euro betalen wanneer het Erik ten Hag besluit te ontslaan. Volgens Daily Mirror bedraagt de hoogte van de zak met geld die de Nederlandse manager dan meekrijgt, zo'n 17,5 miljoen pond, wat omgerekend ruim 21 miljoen euro is.

Door de valse start van Manchester United is Ten Hag volgens Engelse media in zijn zoveelste week des oordeels beland. Mochten The Mancunians besluiten om afscheid te nemen van de Nederlander, dan gaat dat ruim 21 miljoen euro kosten, klinkt het.

Wat een dergelijk besluit nog wat meer bijzonder zou maken, is dat United zich er afgelopen financieel gezien wat makkelijker vanaf had kunnen maken. Het was toen de vraag of Ten Hag mocht aanblijven. Dat gebeurde en de Engelse grootmacht besloot zelfs met de trainer te verlengen. Als United op dat moment wél afscheid had genomen van Ten Hag, had dat de helft van de afkoopsom gekost die ze nu zouden moeten aftikken.

Ten Hag heeft naar verluidt goede resultaten nodig om zijn positie te handhaven. Dat moet gaan gebeuren in twee lastige uitwedstrijden tegen Porto (Europa League) en Aston Villa (Premier League). In laatstgenoemde wedstrijd kan Ten Hag niet beschikken over sterspeler Bruno Fernandes, die afgelopen weekend een rode kaart kreeg tegen Tottenham Hotspur (0-3).