Selectie Duitsland voor Nations League-duels met Nederland en Bosnië & Herzegovina

Nog een afvaller: dit is de selectie van Duitsland voor het duel met Oranje

Vandaag om 11:40
Laatste update: om 11:40

De selectie van Die Mannschaft voor de komende Nations League-duels is bekend. Julian Nagelsmann kan weer gebruik maken van Antonio Rüdiger, maar moet het onder meer zonder Marc-André ter Stegen stellen. Hoe ziet de selectie van Duitsland er uit voor onder andere de wedstrijd met Nederland? VoetbalNieuws.nl zet de selectie op een rij.

Duitsland speelt op 11 oktober een uitwedstrijd tegen , waarna het thuisduel tegen Oranje op het programma staat. Nagelsmann kreeg het slechte nieuws dat Ter Stegen er heel lang uit zal liggen en dus zocht hij naar een nieuwe keeper. Oud-Heracles Almelo doelman Janis Blaswich, tegenwoordig actief bij Red Bull Salzburg, werd de uitverkorene. Rüdiger keert weer terug bij de geselecteerde verdedigers, maar dat gaat dan weer ten koste van Emre Can. De aanvoerder van Borussia Dortmund blijft thuis net als de geblesseerde spits Niclas Füllkrug.

Verder zijn sterren als Joshua Kimmich, Florian Wirtz, Jamal Musiala, Serge Gnabry en Kai Havertz gewoon van de partij. Deniz Undav behoort wederom tot de geselecteerde aanvallers en met hem ook Tim Kleindienst. Het is de eerste keer dat de spits van Borussia Mönchengladbach tot de selectie van Duitsland hoort. Wel speelde hij al tien interlands voor Jong Duitsland, maar daar kwam hij nog niet tot scoren.

Verder heeft Nagelsmann geen enkele debutant geselecteerd. Verdedigende middenvelder Angelo Stiller van VfB Stuttgart zal voor de tweede keer bij de selectie zitten. Afgelopen interlandperiode maakte hij zijn debuut. Oliver Baumann zat al vaker bij de selectie, maar speelde nog nooit. Mogelijk kan de keeper van Hoffenheim ditmaal wel in actie komen.

Update: In het weekend voor de interlandperiode hebben Kai Havertz (knie), Jamal Musiala (heup) Niclas Füllkrug (achillespees) en robin Koch (heup) zich moeten afmelden wegens blessures.

Dit is de Duitse selectie voor de komende Nations League-duels

Keepers: Oliver Baumann, Alexander Nübel, Janis Blaswich.

Verdedigers: Waldemar Anton, Benjamin Henrichs, Joshua Kimmich, Kevin Schade, Maximilian Mittelstädt, David Raum, Antonio Rüdiger, Nico Schlotterbeck, Jonathan Tah.

Middenvelders: Robert Andrich, Chris Führich, Pascal Gross, Jamie Leweling, Aleksandar Pavlovic, Angelo Stiller, Florian Wirtz.

Aanvallers: Serge Gnabry, Jonathan Burkardt, Tim Kleindienst, Deniz Undav.