'Advocaten Promes mogen Belgische sleutelfiguren ondervragen in cocaïnezaak'

'Belgische getuigen kunnen zaak-Promes in zijn voordeel doen kantelen'
3 oktober om 15:10

De advocaten van Quincy Promes mogen vier Belgische verdachten ondervragen in verband met een grootschalig cocaïnetransport van 712 kilo naar de haven van Antwerpen in januari 2020. Het gerechtshof heeft hiervoor groen licht gegeven, meldt De Telegraaf. Deze ontwikkeling kan positief uitpakken voor Promes, omdat de verklaringen van deze getuigen mogelijk nieuw bewijs kunnen opleveren dat zijn betrokkenheid bij de smokkel ontkracht.

Justitie beschuldigt Promes ervan te hebben geïnvesteerd in de cocaïnehandel. De vier verdachten die nu gehoord mogen worden, waren direct betrokken bij het transport, waaronder een chauffeur en een havenmedewerker. Door hun getuigenis te horen, hoopt de verdediging nieuwe informatie boven tafel te krijgen die het bewijs tegen Promes kan verzwakken of zelfs ontkrachten.

Naast de drugssmokkelzaak staat Promes ook terecht voor een steekincident op een familiefeest in 2020, waarvoor hij achttien maanden celstraf kreeg. Verzoeken om extra getuigen in deze zaak te horen, zijn afgewezen. Promes voetbalt momenteel in Dubai en vreest voor arrestatie als hij naar Nederland terugkeert om zijn hoger beroep bij te wonen.