Goed nieuws uit Eindhoven: dit zegt algemeen directeur Brands over de jaarcijfers van PSV

Goed nieuws uit Eindhoven: dit zegt algemeen directeur Brands over de jaarcijfers
Vandaag om 08:39

PSV maakte maandag de jaarcijfers bekende. De Eindhovenaren zijn over het algemeen erg tevreden en Marcel Brands laat zijn licht er over schijnen. VoetbalNieuws zet de uitspraken van de algemeen directeur op een rij.

PSV boekte afgelopen jaar een nettowinst van tien miljoen euro. De Eindhovenaren zagen de omzet, mede door de Champions League-inkomsten, met vijftig procent stijgen en ook het eigen vermogen steeg terug naar het pré-corona-niveau.

Wat zegt Brands over de jaarcijfers van PSV?

Tegenover ESPN gaat de directeur in op de cijfers die hem erg positief stemmen. "Het is een positief jaar geweest. Met goede sportieve prestaties, dat is het belangrijkste, en een mooi financieel resultaat. Toen ik twee jaar geleden begon, was één van de doelstellingen om de tik van corona te herstellen. Dat is een jaar eerder gelukt dan gepland. Dit jaar overschrijden we de €150 miljoen."

PSV onderzoekt nog altijd om de stadion capaciteit te verhogen. "Het stadion zit vol. We kijken of we het stadion verder uit kunnen breiden. Dat zou een mooie bron zijn om de inkomsten verder te vergroten. Daar zijn we heel nadrukkelijk mee bezig." Daarnaast is er meer goed nieuws voor de supporters. De Eindhovenaren lijken niet verplicht te worden om een speler te verkopen aangaande de financiële situatie. "Er is geen noodzaak om in de winterstop spelers verkopen, buiten Hirving Lozano die al voor San Diego heeft gekozen."