Iniesta neemt afscheid: dit zegt de speler over zijn imposante carrière

Iniesta neemt afscheid: dit zegt de speler over zijn imposante carrière

Vandaag om 13:05

Andrés Iniesta heeft vandaag officieel afscheid genomen van het profvoetbal tijdens een emotionele persconferentie. Omringd door familie, vrienden en oud-ploeggenoten, sprak hij uitgebreid over zijn carrière en de belangrijke rol die zijn naasten daarin hebben gespeeld

Iniesta begon met een eerbetoon aan zijn familie: "Mijn familie is altijd mijn motor en mijn kracht geweest. Mijn ouders en mijn zus betekenen alles voor mij. Ik heb het geluk om een prachtige familie te hebben met Ana en onze zes kinderen, die de drijfveer zijn achter alles wat ik doe." Hij sprak ook met bijzondere dankbaarheid over zijn vader: "Hij is altijd mijn inspiratie geweest. Mijn passie voor voetbal en wat ik heb bereikt, heb ik aan hem te danken."

De Spaanse middenvelder blikte tijdens de ceremonie terug op zijn jeugd en de eerste stappen in het voetbal. "Mijn carrière begon op de pleinen van mijn dorp, Fuentealbilla, en op de schoolpleinen. Albacete en FC Barcelona zijn altijd mijn clubs geweest, ook al heb ik nooit professioneel voor Albacete gespeeld." Iniesta benadrukte dat zijn tranen tijdens het afscheid vooral voortkwamen uit trots, zo meldt Mundo Deportivo. "Dit zijn geen tranen van verdriet, maar van het jongetje dat droomde om profvoetballer te worden."

Het hoogtepunt van Iniesta was het doelpunt dat hij scoorde in de WK-finale van 2010 tegen Oranje. Tijdens de ceremonie gaat de voormalig international in op dat moment. "We hebben allemaal dat WK-doelpunt gescoord. De mensen die hebben gestreden om daar te zijn. Fans en spelers scoorden dat doelpunt. Ik was degene die het deed, maar de magie van iedereen maakte het mogelijk."

Iniesta sloot af met een boodschap van trots en dankbaarheid: "Ik ben trots op het pad dat ik heb bewandeld, samen met alle mensen die me hebben begeleid. Deze weg was er een van hard werken en offers, maar ook van vreugde. Ik heb het gevoel dat ik mijn droom heb waargemaakt."