KNVB start onderzoek naar uitspraken Peter Bosz, schorsing dreigt voor de trainer

KNVB start onderzoek naar uitspraken Peter Bosz, schorsing dreigt voor de trainer

Vandaag om 14:15
Laatste update: om 14:24

De KNVB-aanklager is een onderzoek gestart naar de uitspraken van PSV-trainer Peter Bosz over scheidsrechter Danny Makkelie, zo meldt het Algemeen Dagblad. Na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-1) uitte Bosz stevige kritiek op de arbiter, wat mogelijk leidt tot disciplinaire maatregelen.

De trainer van PSV gaf in een interview met ESPN aan dat hij "het niks vindt". Hiermee doelde Bosz op Makkelie die de leiding had over de wedstrijd tegen Sparta. Naar aanleiding van deze uitspraken onderzoekt de voetbalbond of de uitspraken het scheidsrechterskorps in diskrediet brengen.

Bosz ontving tijdens het duel een gele kaart van Makkelie. Na afloop ging hij in op hun moeizame relatie, die al jarenlang speelt. De spanningen tussen Bosz en Makkelie begonnen tijdens een wedstrijd tussen Heracles Almelo en De Graafschap in 2012. Drie jaar later liep het opnieuw hoog op toen Vitesse, destijds onder leiding van Bosz, drie rode kaarten kreeg en hij naar de tribune werd verwezen door Makkelie.

PSV mag nu schriftelijke verklaringen indienen voordat de KNVB besluit over een schikkingsvoorstel of het seponeren van de zaak. Een eventuele schorsing zou zeer ongunstig uitpakken voor PSV, zeker gezien de aankomende zware wedstrijden in de competitie. Marcel Brands, directeur van PSV, gaf eerder aan dat Bosz zijn uitspraken niet passen bij de club, maar hij maakte duidelijk dat de zaak ook niet te veel moet worden opgeblazen.