Dit zegt beoogd Vitesse-eigenaar Guus Franke over de moeizame overname van Vitesse

Dit zegt beoogd Vitesse-eigenaar Guus Franke over de moeizame overname van Vitesse
Vandaag om 20:05

Vitesse-eigenaar in spé Guus Franke heeft voor het eerst gereageerd op de toenemende zorgen rond de overname van de club. Hij maakt zich geen zorgen over de goedkeuring door de KNVB, aldus De Telegraaf.

Franke leidt de overname momenteel vanuit Zwitserland en geeft aan de onrust niet te begrijpen. "Ik maak me geen zorgen over de goedkeuring", zegt hij tegen De Telegraaf. Franke benadrukt dat zijn bedrijf Axiom Partners een stabiel en betrouwbaar bedrijf is zonder verdachte geldstromen. Alle vragen vanuit het onderzoek kunnen volgens hem door accountants worden beantwoord.

Toch verloopt het proces niet zo snel als hij had gewild. Vanwege het gedetailleerde onderzoek van de KNVB verwacht hij pas tegen eind november, begin december uitsluitsel. "Dat het zo lang duurt is ontzettend jammer", stelt hij. Door de vertraging vreest Franke dat het lastig wordt om de plannen voor Vitesse snel uit te rollen. Ondertussen heeft voormalig eigenaar Coley Parry, door een bevriezing van zijn claim, ook weer een voet tussen de deur gekregen.

Franke blijft echter gemotiveerd om iets moois te realiseren met Vitesse, ondanks negatieve publiciteit en de uitdagingen van het overnameproces. Zijn motivatie komt voort uit persoonlijke ervaringen na een zware operatie. Hij wil de supporters van Vitesse hun club teruggeven, zelfs als dat betekent dat hij er financieel verlies op lijdt .