Dit zegt Guus Franke over de vertraging van de Vitesse-overname

Dit zegt Guus Franke over de vertraging van de Vitesse-overname
31 juli om 16:33

Beoogd Vitesse-eigenaar Guus Franke heeft kritiek geuit op de KNVB vanwege hun late verzoeken om extra informatie in het overnameproces. Volgens De Telegraaf heeft Franke al eerder aangegeven dat hij bereid was extra toelichting te geven op de ingediende stukken, maar de bond kwam pas op het laatste moment met aanvullende vragen.

Vitesse meldde woensdag dat alle benodigde documenten voor het beroep tegen de intrekking van de proflicentie zijn ingediend. Algemeen directeur Edwin Reijntjes benadrukte dat het overnameproces van Franke losstaat van deze beroepszaak. De club heeft een sluitende begroting ingediend zonder de inbreng van Franke, omdat hij pas garant wil staan als hij aandeelhouder is.

Franke verklaarde dat hij drie weken geleden al heeft aangeboden om het rapport van forensisch accountantskantoor Grant Thornton verder te laten uitdiepen door de KNVB, maar dat er geen reactie kwam. Nu, vlak voor de deadline, krijgt hij alsnog vragen die volgens hem eerder gesteld hadden kunnen worden. "Wij hebben hier inmiddels ook veel tijd, energie en geld in geïnvesteerd. Het is alleen jammer dat de verloren tijd straks weleens cruciaal kan blijken te zijn in een scenario waar niemand op zit te wachten", aldus Franke.

Vitesse krijgt waarschijnlijk donderdag te horen of het gezond genoeg is om volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie te spelen.